Zalomeya » Specials » Naaktstranden catalonie
Zalomeya: Informatie van A tot Z

Catalonië, vakantiebestemming voor naturisten

Catalonië is een aangename vakantiebestemming voor naturisten. De Costa Brava, de Costa del Maresme, de Costa del Garraf en de Costa Dorada hebben een gezamenlijke kustlijn van maar liefst 580 kilometer waar zich een groot aantal naaktstranden bevinden
Nederland en België kennen een groot aantal naturisten dat ook op vakantie naakt recreëert. De naaktstranden, naturistenressorts en naturistencampings van Catalonië zijn een geliefde vakantiebestemming bijvoorbeeld omdat het vanuit Nederland of België per auto relatief snel te bereiken is. Bovendien is er een goede verbinding met de luchthavens van Barcelona en Girona en met een goedkope luchtvaartmaatschappij als Ryanair is het dan ook nog goedkoop te bereiken.

Naturisme

Naturisme is een manier van leven in harmonie met de natuur en kenmerkt zich door gemeenschappelijk naakt recreëren om zo zelfrespect, respect voor elkaar, de natuur en het milieu te bevorderen.

In Catalonië is de Club Català de Naturismo (CCN) actief om de ontwikkeling en het aanzien van naturisme op openbare plaatsen te stimuleren. De CCN is aangesloten bij de Spaanse Naturisten Federatie (FNE) die op haar beurt weer is aangesloten bij de Internationale Naturisten Federatie. (INF).

Naaktstranden in Catalonië

De kust van Catalonië ligt aan de Middellandse Zee en loopt van de Franse grens tot aan de Ebro delta waar het overgaat in de Costa Azahar. De kust is onderverdeeld in vier costa´s, elk met haar eigen charme. Sommige naaktstranden zijn goed bewegwijzerd en eenvoudig te bereiken, voor andere moet je wat meer moeit doen.

De Costa Brava ligt in de provincie Girona en loopt van de Franse grens tot aan de badplaats Blanes. Costa Brava betekent ruige en wilde kust en dankt haar naam aan de vele rotsformaties. De meeste naaktstranden bevinden zich dan ook in kleine en intieme baaien en hebben vaak geen voorzieningen.

De Costa del Maresme en Costa del Garraf liggen in de provincie Barcelona en loopt van de badplaats Malgrat del Mar tot aan de provincie Tarragona. Aan de Costa del Maresme vind je vooral zandstranden. De bekendste badplaats is Calella. Aan de Costa del Garraf vind je behalve grote zandstranden ook kleine, verstopte baaien met een intiem strand. De bekendste naaktstranden vind je in Sitges, onder de rook van Barcelona en geliefd bij homo´s.

De Costa Dorada of gouden kust loopt van Tarragona tot aan de Ebro delta. Hier vind je voornamelijk zandstranden zoals in LíHospitalet de líInfant waar het uitermate verzorgde Playa del Torn ligt. Het strand is voorzien van een blauwe vlag en ligt naast de naturistencamping El Templo del Sol.

Naaktstranden aan de Costa Brava

De vele badplaatsen aan de Costa Brava in het Spaanse Catalonië zijn populair onder Nederlandse vakantiegangers. In de zomermaanden zijn de stranden aan deze ruige kust dichtbevolkt met bruinende en n…

Naaktstranden aan de Costa del Maresme en Costa del Garraf

Naaktrecreatie is in de provincie Barcelona in de autonome regio Catalonië blootgewoon. Zowel aan de Costa del Maresme als aan de Costa del Garraf vind je naaktstranden. De bekendste naaktstranden zij…

Naaktstranden aan de Costa Dorada

Naaktstranden aan de Costa Dorada bevinden zich soms in kleine, afgelegen baaien maar ook op grote brede zandstranden waar de gouden kust bekend om staat. De naturist kan in dit deel van Catalonië kie…
Gepubliceerd door Zalomeya op 18-08-2010. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Schrijf mee!