Zalomeya » Specials » Naaktstranden andalusie
Zalomeya: Informatie van A tot Z

Andalusie, een paradijs voor naturisten

Andalusië is een waar paradijs voor naturisten. Aan De Costa de Almeria, Costa de la Luz, Costa del Sol en Costa Tropical bevinden zich veel naaktstranden. In sommige plaatsen vind je zelfs een hotel of camping voor gelijkgestemden. Met een gemiddelde van 320 zonnedagen per jaar is het een ideale vakantiebestemming voor naturisten.
In Nederland zijn ruim 2 miljoen mensen die regelmatig thuis of op vakantie naakt recreëren. De Nederlandse Federatie van Naturisten vindt naaktrecreëren blootgewoon.

Naturisme

Naturisme is een manier van leven in harmonie met de natuur en kenmerkt zich door
gemeenschappelijk naaktrecreëren om zo zelfrespect, respect voor elkaar, de natuur en het milieu te bevorderen.

In Andalusië is de Vereniging van Naturisten en Nudisten (ANNA) actief om de ontwikkeling en het aanzien van naturisten op openbare plaatsten te stimuleren. ANNA maakt deel uit van de Spaanse Naturisten Federatie (Federación Naturista Española) die de belangen van Spaanse naturisten behartigt en op haar beurt weer aangesloten is bij de Internationale Naturisten Federatie.

Naaktstranden in Andalusië

De naaktstranden zijn over het algemeen moeilijk te vinden. Velen bevinden zich afgelegen, meestal klein en intiem, in een baai of omringd door rotsblokken of struikgewas. Naast de naaktstranden vind je er soms ook naturistencampings of vakantiecomplexen.

Aan de Costa de Almería vind je de meeste naaktstranden vooral in het prachtige natuurgebied van Cabo de Gata. Een van de mooiste is Playa de los Genoveses in San José en de bekendste Playa el Playazo waar ook het naturistenhotel Hotel Vera Club Playa aan gelegen is.

Aan de Costa de la Luz in het zuidwesten van Andalusié wordt Playa la Mangueta in Barbate als beste naaktstrand van de provincie Cádiz gezien. Ook hier liggen een groot aantal naaktstranden in natuurgebieden, meestal omringd door duinen en pijnbomen.

Aan de Costa del Sol wordt Playa Almayate, gelegen naast de naturisten camping Almanat met zijn vele voorzieningen goed bezocht maar ook het kleine, goed uitgeruste en schone Playa Benaltura in Benalmádena mag zich op veel bezoekers verheugen. Zelfs de hoofdstad Málaga heeft op Playa San Julián haar eigen naaktstrand.

Aan de Costa Tropical met haar grillige kust liggen de naaktstranden vooral in Almuñecar en Motril. Het naaktstrand aan het stuwmeer van Negratín in het binnenland van de provincie Granada is een mooi bewaard geheim.

Naaktstranden aan de Costa Almeria

Een paradijs voor de naaktrecrant. Dat is de Costa Almería in het zuidoosten van Andalusië. Deze costa heeft een groot aantal naaktstranden waarvan de meeste in het natuurgebied van Cabo de Gata ligge…

Naaktstranden aan de Costa de la Luz

Aan de Costa de la Luz vind de liefhebber van naaktrecreatie een keur aan naaktstranden. De Costa de la Luz beslaat de kust van de provincies Cádiz en Huelva in het zuidwesten van het Spaanse Andalusi…

Naaktstranden aan de Costa del Sol

Liefhebbers van naaktrecreatie kunnen aan de Costa del Sol heerlijk vakantie vieren. De “kust van de zon” met maar liefst 320 zonnedagen per jaar kent verschillende officiële naaktstranden. Van klein…

Naaktstranden aan de Costa Tropical

Aan de grillige kust van de Costa Tropical in het zuiden van Andalusië bevinden zich prachtige stranden Een aantal van deze stranden zijn als naaktstrand aangemerkt. De Costa Tropical ligt tussen de C…
Gepubliceerd door Zalomeya op 18-08-2010, laatst gewijzigd op 11-03-2011. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • http://www.naturismo.org
Schrijf mee!